23 Eylül 2012 Pazar

Gazeteler

Azerbaycan'da gazeteler Bakü'de basılıyor ve şehirlere buradan dağılıyor. Gence'ye gazeteler 09:00'dan sonra geliyor. Zaman Azerbaycan gibi bazı gazeteler iki günde bir ya da haftalık yayınlanabiliyor. Gazete bayilerine köşk denilmekte.
Gence'de 1920 yılından beri Gence'nin Sesi gazetesi yayınlanıyor. Merkezi Kütüphanede tam koleksiyonu bulunuyor. İcra Hakimiyeti'nin hizmetleri, şehir haberleri ve hepsinden önemlisi Aliyev idaresine methiyeler yayınlanıyor. Gencelilerin önemli bir kısmı Gence'nin Sesi'nin hali hazırda gerçeği anlatmadığını düşünüyor.

Gence'nin Sesi gazetesinin 30 Mayıs 2012 tarihli sayısı
Edebiyat Gazetesi'nin 15 Haziran 2012 tarihli sayısı
Azerbaycan'ın önemli muhalif gazetesi Azadlıq
Azerbaycan'da özgür basın olduğunu söylemek zor. Devlet hem kendisi gazete yayınlıyor hem de bazı gazeteleri madden destekliyor. Muhalif gazete olan Azadlıq ve Müsavat  ülkenin en çok satan gazeteleri. Fakat Bakü'de satışında bazı engellemelerle karşılaştım. Kimi gazete bayileri bu gazeteleri satmıyor kimi de diğer gazeteler gibi dışarıya sermiyor. Tezgah altından veriyor.

Gazetelerin web siteleri:

Azadlıq azadliq.az
Müsavat musavat.com
Respublika  respublica-news.az
Xalq Qezeti xalqqazeti.com
Yeni Azerbaycan yeniazerbaycan.com
525-ci Qezet 525.az

1 yorum:

  1. Donec pharetra, odio non scelerisque fringilla, libero leo luctus sem, in pharetra lectus elit ut enim. Donec sit amet elit sem. Bayrak Flama Tören Cras id augue vestibulum, sodales nisi a, lacinia neque. Praesent non fringilla tellus, nec convallis massa. Vivamus elementum tellus eu libero porta auctor. www.aybayrak.comDonec ullamcorper massa id neque sagittis gravida. Phasellus euismod eget elit vel aliquam. Praesent sit amet odio at libero vulputate lobortis.

    YanıtlaSil